Select the search type
 
  • Webbplats
  • Webb
Search
Här är du:   Medlem > Ridleder
  |  Administrator

Ridleder

Ridleder

Det finns många ridleder och ridslingor i Sverige. Här nedan följer en sammanställning av de leder vi känner till. Känner du till ridleder som inte finns med i sammanställningen, tag gärna kontakt med medlemssektionen!

OBS! Medlemssektionen/SIF ansvarar inte för ridleder eller ridturer, länkarna ska ses som tips för att sedan kunna gå vidare och söka ytterligare information! Var noga att alla kontakter bekräftats innan du ger dig av på någon av ridlederna! Vi önskar dig ett trevligt ridäventyr!

Medelpad

Gusturleden

För information och beställning av broschyr kontakta Turistbyrån Sundsvall 060-610 45 eller Ann-Kristin Wuorinen 060/58 81 45, 070/260 10 66.

Gusturleden är en rid- och vandringsled på ca 4 mil. Den går genom ett historiskt intressant område strax väster om Sundsvall. 

Jämtland

Jämtlands Rid och Körled

För information och bokning kontakta Gysgården, Gunnar Jakobsson 0645-410 40

På Jämtlands Rid- och Körled är det krav på att man har med sig guide på turen. Upplev Jämtlands natur och kultur, mer än 50 mil leder för körning eller ridning. Kombinera med kanoting, fiske, berättarnätter, bakning mm. På 14 ledstationer runt om i Krokoms kommun erbjuds övernattning med kost och logi för både människa och häst.

Härjedalen

Svegs Ryttarförenings Ridleder

För information och bokning kontakta Christin Storensten, tel 070/6036557, eller e-post gc_storensten@hotmail.com

Ta med dig hästen på semestern! Allt efter era önskemål skräddarsyr vi er vistelse i Sveg. Svegs Ryttarförening kan i dagsläget erbjuda alla hästvänner väl markerade och iordningställda ridleder, där du med egen häst kan rida i egen takt och njuta av den härliga natur som landskapet Härjedalen har att erbjuda. När vi har möjlighet ställer vi upp med guide. Vi har olika leder allt från 10-70 km beroende på vilken vana och vad man är ute efter. Dessa leder kan även kombineras ihop till längre sträckor. Alla slingorna utgår och slutar vid Sandbackens ridanläggning där stallarna finns.

Dalarna

Ridled Ovansiljan

Välkommen till Ridled Ovansiljan med slingrande vägar och stigar runt natursköna Orsasjön och norra Siljan.

Rid, cykla eller vandra i din egen takt och övernatta på någon av våra värdgårdar. Ridleden är nästan 15 mil och går runt norra delen av Siljan och Orsajön i Mora och Orsa kommuner.

Värmland

Skagern runt

För information och bokning kontakta Ingrid Tivesjö 0586/73 03 37, 070/28 88 524
Rid-, vandrings- och pilgrimsled, som går genom tre landskap (Värmland, Närke, Västergötland) Nu har leden Skagern Runt öppnat nya möjligheter för människor att uppleva den mellansvenska naturen när den är som bäst. Här finns alltifrån det öppna landskapet med röda stugor till djupa skogar och kargare natur. Leden är drygt 10 mil och har 20 olika övernattningsmöjligheter för häst och ryttare. Leden är öppen mellan den 1 juni och den 30 sept.

Närke

Skagern runt

För information och bokning kontakta Ingrid Tivesjö 0586/73 03 37, 070/28 88 524
Rid-, vandrings- och pilgrimsled, som går genom tre landskap (Värmland, Närke, Västergötland) Nu har leden Skagern Runt öppnat nya möjligheter för människor att uppleva den mellansvenska naturen när den är som bäst. Här finns alltifrån det öppna landskapet med röda stugor till djupa skogar och kargare natur. Leden är drygt 10 mil och har 20 olika övernattningsmöjligheter för häst och ryttare. Leden är öppen mellan den 1 juni och den 30 sept.

Södermanland

Ridled Sörmland

För bokning och mer information: Åsa Juhlin 0157-920 04 eller 070-443 21 29

Närmare 50 mil av slingrande vägar genom det vackra Södermanland. Rid, åk häst och vagn eller cykla - det finns många sätt att ta sig fram på vår ridled. Du tar dig fram i din egen takt så långt du vill och orkar. Övernattar gör du och din häst hos någon av våra värdfamiljer. Där får hästen mat och plats i stall eller hage och du själv kost och logi. Leden är öppen mellan den 15 maj och den 15 augusti.

Drottning Kristinas Ridled

Drottning Kristinas ridled är ca 3,5 mil lång och går igenom ett omväxlande skogslandskap med kulturhistoriska värden från både brons- och järnåldern. Utmed leden finns intressanta naturtyper med en rik flora och fauna som presenteras på informationstavlor. Leden erbjuder sträckor för skritt, trav och galopp.
För mer information Kungsörs turistinformation 0227-600 101, turistbyran@kungsor.se. Kungsörs Ridklubb 0227-135 00.

Västergötland

Skagern runt

För information och bokning kontakta Ingrid Tivesjö 0586/73 03 37, 070/28 88 524
Rid-, vandrings- och pilgrimsled, som går genom tre landskap (Värmland, Närke, Västergötland) Nu har leden Skagern Runt öppnat nya möjligheter för människor att uppleva den mellansvenska naturen när den är som bäst. Här finns alltifrån det öppna landskapet med röda stugor till djupa skogar och kargare natur. Leden är drygt 10 mil och har 20 olika övernattningsmöjligheter för häst och ryttare. Leden är öppen mellan den 1 juni och den 30 sept. www.skagernrunt.se.

Ridled Tidaholm

För mer information kontaktaTidaholms Turistbyrå, 0502 60 62 08

Ridleden går i omväxlande natur. den är ca 12 mil och mestadels förlagd på grus- och skogsvägar runt i Tidaholms kommun. Ridleden går genom skogar och fält i det härliga Hökensås i öster och i väster går den genom mer öppen mark som byar och lantbruk. Ett tiotal häst- och gästlogier. Broschyr och karta finns på Tidaholms Turistbyrå.

Ridleder Tiveden

För bokning och information, ring 0584-474040

Välkommen till Sveriges vackraste ridled! Vi erbjuder 15 mil led genom en trolsk och fantastisk natur i Sveriges sydligaste vildmark.

Vi öppnade våra leder 2006 och premiärsäsongen gav mersmak. Nu inför säsongen 2007 laddar vi ordentligt. Vi öppnar i maj. Vi förbättrar ledsträckningar och servicen på leden ökar. Även om leden är stängd, så är vår bokning öppen - året runt. Hos oss räcker ett telefonsamtal. Du förklarar hur du hade tänkt dig rida och vad som känns viktigast för Dig. Vi fixar resten, kontaktar de olika entreprenörerna m.m. och ger dig ett förslag! Vi har en paketlösning för dig som inte har egen häst! Lederna binder samman Finnerödja, Högsåsen och Tivedsbygderna, som ligger i gränslandet mellan Västergötland och Närke, mellan Vättern och Vänern, sex mil söder om Örebro. Totala sträckan är ungefär 15 mil och går nästan uteslutade på stigar och grusvägar. Vår led är också alldeles utmärkt att åka med häst och vagn. Vi har paket, där körsvenn ingår! www.ridledertiveden.se/

Gotland

Hovleden

Rid- och körled Gotland. För bokning och information ring RomaBokningen, tel: 0498-20 19 30

Vår målsättning är att besökare på ön ska rida eller köra med häst och vagn runt hela Gotland, både längs vackra kuststräckor och andra fina delar av ön till intressanta besöksmål. Mitt på Gotland finns till exempel Lojsta hajd där chansen är stor att få se de gotländska urhästarna russen. www.hovleden.se

Östergötland

Ridled Vikbolandet

Bokning och information 0706-991738 eller mail vikboturist@hotmail.com

Rid i härlig terräng på Vikbolandet.

Småland

Norra Värends Ridled

För bokning och information kontakta Eva Svensson 0474-71440, eller via e-post: info@ridled.se

Ridleden sträcker sig över åtta mil, mitt i Småland. Ridleden går mellan fyra övernattningsställen, markerade med svarta prickar. Utmed leden finns också rastplatser, där man kan grilla, vattna hästarna, gå på toaletten m.m. www.ridled.se

Vilseleden Naturled i Sydost

För information än så länge endast e-post: info@vilseleden.com , samt de olika övernattningsställen som finns på hemsidan

Välkommen till Vilseleden i norra Nybro kommun. Ni finner oss i vackra Småland i närheten av Kalmar och Öland. Leden går i en del av Sveriges vackraste landskap - Småland. I trakten har man levt av skog och järn, vilket naturligtvis avspeglar sig på naturen. Leden hålls öppen mellan 15 maj och 15 aug. www.vilseleden.com

Halland

Ridled genom Halland

För bokning och mer information: de olika höbönder som finns angivna på hemsidan samt de lokala turistbyråerna

Var med om äventyr och upplevelser genom den halländska mellanbygden - skogsbygden! Ridleden är 657 km lång och sträcker sig från Hallandsås i söder till gränsen mot landskapet Bohuslän i norr. Här ingår även en slinga genom Falkenbergs och Hylte kommuner.

I stället för anordnade rastplatser finns ett system med Höbönder, för närvarande 70 stycken. Här finner du Bed & breakfast för både häst och ryttare.

Skåne

Skånes strövområden

Hämta kartor med ridleder på turistbyrån och välkommen ut i markerna! Har du frågor om ridning ring 020-23 10 20 eller 070-557 61 23.

Ridled finns på Snogeholm och Järavallen. Ta hänsyn till andra besökare och till allemansrätten! Rid inte på vandringsleder och absolut inte på de handikappanpassade leder där hästarnas hårda hovar kan göra stor skada! www.strovomraden.se klicka på ”aktiviteter”, därefter ”ridning på strövområden”.

Ö Göinge Ridled

För mer information ring 070-629 50 41, Rose-Marie Lindgren

Göingeleden består av sju etapper som sträcker sig mellan nio övernattningsställen. Etappernas längd varierar från 10 km till 23 km. leden är markerad med trästolpar med gul markering i topp samt gula pilar där så behövs, som tillsammans med Ridledskarta gör det lätt att hitta. www.ostragoinge.se klicka på ”turism”, därefter ”aktiviteter”

Österlen – Bed & Breakfast + Hö & Hage

För mer information ring Backaholms Gård 0416/322 10

B&B+H&H är ett samarbete mellan fem anläggningar på Österlen. Upplev östra Skåne och Österlen från Hästryggen! Vill du, som har egen häst, göra något annorlunda så kan du prova att rida på ”långtur” under bekväma former. Hos alla oss får du själv rum och frukost och din häst får beta i en hage kompletterat med hö när så behövs (eventuellt kraftfoder tar du med själv). Väl på plats får du också en karta med inprickat förslag som visar hur du kan rida till nästa anläggning. Du rider i din egen takt och på eget ansvar enligt allemansrätten. www.backaholm.com 

Bli medlem

Bli medlem

För att gå med i Svenska Islandshästförbundet, SIF, blir du medlem i en av våra 65 lokalföreningar, de är i sin tur anslutna till SIF. 

Gemensamt arbetar vi för att Islandshästsverige ska bli ett innehållsrikt begrepp för alla som gillar rasen, sporten och fritidsridningen.  Läs mer!


På gång - Medlem

På gång - Medlem
 

           Svenska Islandshästförbundet

          www.icelandichorse.se

          E-post: svenska@icelandichorse.se
         Telefon: 0220 - 452 50 
       Ridsportens Hus 

        734 94 Strömsholm

Huvudsponsor:

 

 

Landslagssponsorer: