Select the search type
 
  • Webbplats
  • Webb
Search
Här är du:   Tävling > För ryttare
  |  Administrator

För ryttare

För ryttare

Det är en hel del att hålla reda på för tävlande, oavsett nivå eller gren. Här har vi samlat information som alla tävlingsryttare kan ha nytta av.

Nytt från 2011 är att du kan anmäla dig till tävling digitalt direkt via propositionen. Det är tävlingsarrangören som bestämmer vilken typ av anmälan som skall användas och det framgår av respektive arrangörs proposition. Klicka på "anmäl dig här" och fyll i blanketten, välj om du vill ha kopia till din mail och klicka på "registrera" så skickas anmälan direkt till arrangören.


Text kopierad från HästSverige

"Läkemedel och dopning

En häst som behöver någon form av läkemedel anses inte vara i tävlingsmässigt skick och ska inte tävla, oavsett disciplin.
Läkemedel som används till häst medför karenstid innan hästen får tävla igen. Hur lång karenstid olika läkemedel har, finns presenterat via Svensk Travsport. Tänk på att även avmaskningsmedel innebär tävlingskarens med 96 timmar.
Vid såväl tävling som träning kan det förekomma provtagning av hästar för att undersöka om det finns någon otillåten substans i hästens kropp med syfte att påverka hästens prestation. Det klassas i så fall som dopning av hästen. Inom travet tas varje år cirka 3 600 dopningsprov. Inom ridsport görs cirka 400 tester på häst och cirka 50 på ponny."

Klicka här för att läsa mer på HästSveriges sida där det alltid är uppdaterat med senaste informationen.Bli medlem

Bli medlem

För att gå med i Svenska Islandshästförbundet, SIF, blir du medlem i en av våra 65 lokalföreningar, de är i sin tur anslutna till SIF. 

Gemensamt arbetar vi för att Islandshästsverige ska bli ett innehållsrikt begrepp för alla som gillar rasen, sporten och fritidsridningen.  Läs mer!


På gång - Tävling

På gång - Tävling
 

           Svenska Islandshästförbundet

          www.icelandichorse.se

          E-post: svenska@icelandichorse.se
         Telefon: 0220 - 452 50 
       Ridsportens Hus 

        734 94 Strömsholm

Huvudsponsor:

 

 

Landslagssponsorer: