Select the search type
 
  • Webbplats
  • Webb
Search
Här är du:   Tävling > För ryttare > Grönt kort
  |  Administrator

Grönt kort

Grönt kort

SIF har utarbetat en studieplan som ger nödvändiga kunskaper om regler och bestämmelser i samband med tävlingsridning. Den ger samtidigt information och tips i många praktiska frågor runt tävlandet med islandshäst.

Att ta ”Grönt Kort” är frivilligt, men rekommenderas för den som är intresserad av islandshäst-tävlingar och därmed har utbyte av att delta i en studiecirkel om tävlingsridning. Detta gäller inte bara den som själv tävlar utan också föräldrar eller arrangörer av islandshästtävlingar!

Syftet med studieplanen är att ge teoretiska kunskaper om tävlingsridningens bestämmelser och regler, vad som är obligatoriskt, tillåtet och förbjudet, men även mera allmänna kunskaper om gott uppträdande på tävlingsbanan, säkerhetsfrågor i samband med handhavandet av hästen samt en inblick i det som kallas "horsemanship", som står för kunskap och gott omdöme vid hantering av hästar.

Utbildningen arrangeras av lokalföreningarna och utannonseras på hemsidan.

Bli medlem

Bli medlem

För att gå med i Svenska Islandshästförbundet, SIF, blir du medlem i en av våra 65 lokalföreningar, de är i sin tur anslutna till SIF. 

Gemensamt arbetar vi för att Islandshästsverige ska bli ett innehållsrikt begrepp för alla som gillar rasen, sporten och fritidsridningen.  Läs mer!


På gång - Tävling

På gång - Tävling
 

           Svenska Islandshästförbundet

          www.icelandichorse.se

          E-post: svenska@icelandichorse.se
         Telefon: 0220 - 452 50 
       Ridsportens Hus 

        734 94 Strömsholm

Huvudsponsor:

 

 

Landslagssponsorer: