Select the search type
 
  • Webbplats
  • Webb
Search
Här är du:   Tävling > För tävlingsarrangör
  |  Administrator

För tävlingsarrangör

För tävlingsarrangör

Det är en hel del att hålla reda på för den som ordnar en tävling, oavsett nivå eller arrangemangets storlek. Här har vi samlat sådant som tävlingsarrangörer kan ha nytta av.

Tävlingspropositioner

Sista anmälningsdag för propositioner är den 15 december varje år. Använd avsedd blankett, som finns under rubriken Medlem/Blanketter. Ändringar görs kostnadsfritt under hela säsongen.

Domarlista

Lista över aktiva domare inom SIF, se en egen rubrik härintill.

IceTest

Det program som används vid tävlingar heter IceTest och kan laddas ner gratis från FEIFs hemsida. Om man inte vill använda IceTest vid sin tävling finns blanketter att beställa från SIFs kansli.
- IceTest Guide (pdf)

Excelfiler för domarsekreterare

Nu finns det excelfiler tillgängliga för domarsekreterare och andra att använda på sin smartphone, surfplatta eller dator (excel måste vara installerat på enheten). Dessa filer kan domare, arrangörer och domarsekreterare ladda ner och använda sig av på tävling. Då slipper man sitta och räkna med miniräknare. Man lägger in de siffror ekipaget ska ha på varje moment så räknar programmet ut automatiskt slutsumman.
F1-F2
T1-T3
T2-T4
T5-T7-T8
V1-V2
V5

World Ranking

Alla officiella tävlingar som innehåller FIPO-grenar kan anslutas till FEIF World Ranking. På dessa tävlingar ställs speciella krav på domarbesättningen och en anslutningsavgift tas ut, läs mer om World Ranking på FEIFs hemsida och i Svenska tillägget. Kontakta SIFs kansli om ni vill ansluta er tävling.

Veterinära frågor

Länk till Jordbruksverket där det finns information om:
- Djurskydd vid tävling
- Transportregler
- Tävlingsveterinär

Veterinär på tävlingar: Svenska Islandshästförbundet genom Tävlingssektionen har beslutat som minimikrav att:

Sport Nivå 1
Alla hästar ska besiktigas innan deltagande.

Sport Nivå 2
Alla hästar som ska delta i SM-grenar ska besiktigas innan deltagande.

Sport Nivå 3
Alla hästar som ska delta i SM-grenar och där fem domare dömer, ska besiktigas innan deltagande.

Sport Nivå 4
Inga krav på besiktning.

Sport Nivå 1-4
Ha veterinär på plats under tävlingsmomentet i grenarna P1 och P3.

Detta är Svenska Islandshästförbundets tolkning av Jordbruksverkets regler. Kontrollorgan för veterinära regler är Jordbruksverket, vilket betyder att veterinärens närvaro på tävlingar är ett ärende mellan tävlingsarrangör och Jordbruksverket. Uppnådda kvalgränser, antal domare och domarstatus m.m. regleras av SIF genom Tävlingssektionen. ”Felaktig” veterinärnärvaro påverkar alltså inte eventuella uppnådda kvalpoäng. Uppgifter för Gaedingatävlingar kommer inom kort.

Incheckning vid tävling

Vid incheckning ska ryttaren visa upp hästpass i original och hästen ska vara registrerad i Sverige. Utlandsägda hästar måste vara
registrerade i sitt hemlands islandshästförbund anslutet till WorldFengur. Kom ihåg att kontrollera hästens ålder. Utöver passet ska ryttaren, vid officiella tävlingar, även visa vaccinationsintyg, hästägarförsäkran och ryttarlicens.

Regeländringar

Ändringar i Rules & Regulation annonseras under rubriken Reglementen.

Varningslista

En varningslista sammanställs under säsongen med tävlingsrapporterna som underlag. Tävlingsarrangören ska tillhandahålla en uppdaterad varningslista vid tävlingstillfället. Hämta listorna nedan:

- Varningslista 2015 (pdf)
- Varningslista 2014 (pdf)
- Varningslista 2013 (pdf)
- Varningslista 2012 (pdf)

Tips till domarsekreterare

Det finns appar att använda för smartphone och Iphone för enklare poängberäkning. Du hittar Smartrider appen i Appstore och Androidmappen finns här: http://www.tavlingsanmalan.net/ornas2012/

Tävlingsrapportering

Resultat från officiella tävlingar ska rapporteras in till SIFs kansli senast 1 vecka efter tävlingen. Detta görs antingen via IceTest eller via tävlingsrapporteringsmallen i Excel. I rapporten ska även namnen på dömande domare finnas med.

Arrangera nivå 1 tävlingar

För att få arrangera tävlingar på nivå 1 krävs en ansökan från arrangören. Speciella regler gäller för dessa tävlingar, information finns på ansökningsblanketterna (använd ansökan nationell tävling tills vidare) och i Svenska tillägget. Ansökan skickas till SIFs kansli senast den 30 augusti varje år. Klicka här för att komma till blankettbanken.

Tävlingsseminarium

Tävlingssektionen arrangerar ett tävlingsseminarium varje/vartannat år som läggs på hösten. Ett forum för arrangörer där diverse tävlingsfrågor tas upp, här finns även tillfälle för planering av kommande tävlingssäsong.

Blanketter

Alla blanketter finns samlade i blankettbanken under rubriken Medlem.

Bli medlem

Bli medlem

För att gå med i Svenska Islandshästförbundet, SIF, blir du medlem i en av våra 65 lokalföreningar, de är i sin tur anslutna till SIF. 

Gemensamt arbetar vi för att Islandshästsverige ska bli ett innehållsrikt begrepp för alla som gillar rasen, sporten och fritidsridningen.  Läs mer!


På gång - Tävling

På gång - Tävling
 

           Svenska Islandshästförbundet

          www.icelandichorse.se

          E-post: svenska@icelandichorse.se
         Telefon: 0220 - 452 50 
       Ridsportens Hus 

        734 94 Strömsholm

Huvudsponsor:

 

 

Landslagssponsorer: