Select the search type
 
 • Webbplats
 • Webb
Search

Landslaget i Gæðingakeppni

Landslaget i Gæðingakeppni

Landslaget i Gæðingakeppni och landslaget i sport utgör det svenska islandshästlandslaget.

För Gæðingakeppni-grenarna kommer fyra ekipage att tas ut i GDA - A-flokk, GDB - B-flokk, GDY - Young Rider och GDT - Tonårsklass.

Under tävlingssäsongen ska landslagsmedlemmar tas ut i Gæðingakeppni. De ska, tillsammans med sportryttare, representera Sverige på årets NM i Norge i augusti. För att uttagningskommittéen, UK ska kunna få möjlighet att ta ut ett så starkt lag som möjligt, kommer de vara representerade på kvaltävlingar till SM där fem domare dömer. Dessa tävlingar blir landslagskval. Det är en stark rekommendation att potentiella ekipage som önskar bli uttagna till landslaget i Gæðingakeppni deltar vid landslagskval.

Uttagning till Svenska landslaget i Gæðingakeppni

För att kunna bli uttagen till svenska landslaget i Gæðingakeppni måste följande krav uppfyllas:

 1. Ryttaren ska vara svensk medborgare och hästen ska vara registrerad i Sverige.
 2. Ekipaget ska ha uppfyllt kravet på kvalificering.
 3. Ekipaget ska inte ha några anmärkningar gällande grov ridning, dåligt uppförande eller allvarliga och/eller upprepade skador på häst.
 4. Genom att uppnå årets högsta eller näst högsta medelpoäng i GDA, GDB, GDY eller GDT samt uppfylla krav 1 och 3 är ekipaget direktkvalificerad till landslaget i Gæðingakeppni.
 5. Bli uttagen av uttagningskommittén (UK).
Förtydligande:

 1. Det är tillåtet med dubbla medborgarskap. En anmälan måste dock inkomma till UK, senast tre veckor innan Svenska Mästerskapen i Gæðingakeppni startar, om vederbörande är tillgänglig för svenska landslaget. Detta beslut är bindande och bryts det är följden uteslutning ur landslaget aktuellt år och nästkommande år.
 2. Ryttare och häst kvalar alltid tillsammans som ett ekipage. Poängen från minst två SM-kvaltävlingar och det aktuella årets SM räknas som grunden till landslagsuttagning. Från varje tävling räknas uttagningspoäng och finalpoäng tillsammans. Uttagningspoängen och finalpoängen väger lika tungt. Den högsta och näst högsta medelpoängen baserat på minst två SM-kvaltävlingar och det aktuella årets SM i Gæðingakeppni är direktkvalificerade till landslaget. Dessa två ekipage i varje gren är de enda som är direktkvalificerade till landslaget, övriga medlemmar i landslaget tas ut av UK.
 3. Som landslagsryttare i svenska landslaget i Gæðingakeppni representerar ryttaren Sverige och ska då vara förebild gällande fair play, FEI, uppförandekoden samt FIRO. En landslagsryttare får inte ha några anmärkningar för grov ridning, dåligt uppförande eller allvarliga och/eller upprepade skador på häst. Vid tvist där ryttare tycker sig vara orättvist behandlad avgör UK.
 4. Se punkt 2 under förtydligande.
 5. Uttagningskommittén (UK) tar med hänsyn till kraven ovan ut resterande medlemmar i landslaget. UK ska ta ut det landslag som är det bäst lämpade för att representera Sverige. UK har i varje gren (GDA, GDB, GDY och GDT) möjlighet att välja ett ekipage som inte uppfyller alla satta krav, dock måste krav 1 och 3 alltid uppfyllas.

Uttagningskommitténs sammansättning

Uttagningskommittén (UK) ska bestå av en till tre personer. Samtliga personer i UK ska ha bra kunskaper i reglementet för Gæðingakeppni samt ha god kännedom i hästkunskap. Minst en person i UK ska vara Gæðingakeppnidomare.

Landslagskommité för Gæðingakeppni

Julius Pétursson, Jökull Gudmundsson samt Alexandra Montan Gray som även är lagledare.

Nordiska mästerskapen 2016

Nordiska mästerskapen går 2016 av stapeln i Norge på Biri travbana mellan den 8-14 augusti.

Nordiska mästerskapen 2016

Bli medlem

Bli medlem

För att gå med i Svenska Islandshästförbundet, SIF, blir du medlem i en av våra 65 lokalföreningar, de är i sin tur anslutna till SIF. 

Gemensamt arbetar vi för att Islandshästsverige ska bli ett innehållsrikt begrepp för alla som gillar rasen, sporten och fritidsridningen.  Läs mer!


Bli medlem/Logga in

Bli medlem/Logga in
Please set the template in Manage Login Template section.

På gång -

På gång -
 

           Svenska Islandshästförbundet

          www.icelandichorse.se

          E-post: svenska@icelandichorse.se
         Telefon: 0220 - 452 50 
       Ridsportens Hus 

        734 94 Strömsholm

Huvudsponsor:

 

 

Landslagssponsorer: