Select the search type
 
  • Webbplats
  • Webb
Search
Här är du:   Tävling > Vanliga frågor
  |  Administrator

Vanliga frågor

Vanliga frågor

Får man ha reklam på jacka eller schabrak vid tävling?

Svar: Ja, om du tävlar i Sverige.

Hur klassas bett med parerstång?

Svar: Eftersom parerstången inte har någon hävstångseffekt räknas den inte som stångbett och får därför användas även i lätta klasser. Läs mer under rubriken Bett-info.

Hur ofta behöver jag influensavaccinera min häst?

Svar: Hästen behöver en 1:a grundvaccinering och därefter en 2:a grundvaccinering högst 92 dagar efter 1:a vaccineringen. Därefter ska hästen revaccineras inom 12 månader. En ovaccinerad häst eller häst som inte uppfyller kraven tillåts INTE delta i tävling. Vid internationella arrangemang gäller att hästen revaccineras var 6:e månad. Läs mer i det Svenska tillägget, TR.

Hur bygger man en ovalbana?

Svar: I FIPO finns ritningar över hur en godkänd bana ska se ut. FIPO finns antingen att beställa från SIFs kansli eller i engelsk version på FEIFs hemsida

Vilken utrustning får jag använda på min häst vid tävling?

Tillåten utrustningen på Islandshästtävlingar regleras av FIPO. Den senaste uppdaterade versionen av FIPO går att finna på FEIFs hemsida, www.feif.org under fliken Download/Sport. På samma plats finns också listan över förbjuden utrustning sk. ”prohibited equipment”.

Som komplement till FIPO samt listan över förbjuden utrustning finns också det Svenska tillägget till FIPO på SIFs hemsida. Dessa tre dokument är det som styr vilken utrustning som är tillåten respektive otillåten på Islandshästtävlingar.

 

Bli medlem

Bli medlem

För att gå med i Svenska Islandshästförbundet, SIF, blir du medlem i en av våra 65 lokalföreningar, de är i sin tur anslutna till SIF. 

Gemensamt arbetar vi för att Islandshästsverige ska bli ett innehållsrikt begrepp för alla som gillar rasen, sporten och fritidsridningen.  Läs mer!


På gång - Tävling

På gång - Tävling
 

           Svenska Islandshästförbundet

          www.icelandichorse.se

          E-post: svenska@icelandichorse.se
         Telefon: 0220 - 452 50 
       Ridsportens Hus 

        734 94 Strömsholm

Huvudsponsor:

 

 

Landslagssponsorer: